A story of Something…….from me…

Kelmarin ialah sejarah….Hari ini adalah realiti….Esok ialah fantasi….

Jom Kenali ‘MARIONEXXES’!

Posted by Dj shasya_jr di November 5, 2008

Marionexxes….Siapakah Marionexxes?

Tentu korang tertanya-tanya….

Sejujurnya, sha pun tak mengenali mereka dulu…

Kemudian, sha terjumpa myspace mereka…

Tertarik, lantas sha add jadi kawan..

Mula rapat selepas add ym diaorang…

Credit to Ted Bundy JR

Ternyata, Marionexxes merupakan sebuah band indiependent yang telah ditubuhkan oleh student Universiti Malaya (UM) lebih kurang 11 thn yang lalu iaitu pada tahun 1997 (waktu tu sha berumur 7 tahun..huhu)..

Just imagine! 11 tahun, dan masih boleh bertahan sampai sekarang..walaupun ahli kumpulan mereka sering bertukar, tapi band ini masih maintance sampai hari ni..

Marionexxes Dahulu….

Piko-Vocal

Duan-Guitar

Paul-Guitar

John-Bass

Rawk-Drum

Marionexxes Kini…

AM Rionexxes – guitar

PIKO Rionexxes-vocal

TAA Rionexxes-bass

ILMU Rionexxes-drum

Marionexxes merupakan sebuah band yang lebih menjurus kepada punk comedy/punk rock. Mereka mengadakan persembahan di majlis-majlis pelancaran, hari belia dan di mana-mana majlis rasmi mahupun tidak rasmi..bahkan menyertai battle of the band di sekitar Selangor. 

Terdiri dari 4 orang jejaka hensem, mereka bersedia untuk menggegarkan industri muzik tanah air dengan kemunculan album pertama mereka. Album ini mula diproses pada akhir disember 2007 dan dijangka siap pada tahun 2009.

Ingin mengenali Marionexxes dengan lebih mendalam dan ingin mendengar lagu mereka???

Anda boleh pergi ke myspace mereka di ‘http://www.myspace.com/marionexxes’  atau klik jer di sini.

Ataupun anda ingin mengenali ahli Marionexxes seorang demi seorang?

AM at guitar – Klik Sini

PIKO at vocal – Klik Sini

TAA at bass – Klik Sini

ILMU at drum – Klik Sini

For Marionexxes, selamat berjuang dalam industri muzik negara ni..Jangan mudah mengalah, jangan mudah putus asa.. Kami sentiasa menyokong anda dari belakang walaupun korang tak nampak kami kan..hehe..

**Fakta menarik tentang nama kumpulan ini: nama kumpulan ini diambil dari nama sebuah ‘puppet string’ @ boneka bertali yang diberi nama Marionette..

pstt: sokonglah band indie Malaysia… 😀

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s